Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Vastuun ihana taakka" by Hans Dalborg & Heikki Eskelinen # eBook PDF Kindle ePub Free

Vastuun ihana taakka

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Vastuun ihana taakka
  • Author : Hans Dalborg & Heikki Eskelinen
  • Release Date : January 20, 2016
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 6578 KB

Description

SisÀpiirin tarina Nordean dramaattisista vuosista 1991-2011.

Pohjoismaiden suurimman pankin johtajan elÀmÀkerta kertoo Nordean hurjan tarinan, suoraan aitiopaikalta.

Vastuun ihana taakka on kertomus 20 dramaattisesta vuodesta yhteispohjoismaisessa pankkikonsernissa Nordeassa. Dalborg aloitti konsernin johtajana juuri kun pankkikriisi puhkesi Suomessa, ja hÀn oli yksi keskeisimmistÀ vaikuttajista Suomen pankkijÀrjestelmÀn uudelleenorganisoinnissa. HÀn nÀki niin Suomen syvimmÀt lamavuodet kuin maan huikean Nokia-vetoisen nousun. ElÀkkeelle Dalborg jÀi 2011, juuri kun uusi taloudellinen lama alkoi jÀlleen nÀkyÀ suomalaisten arjessa. TÀllÀ kertaa kuitenkin pankkijÀrjestelmÀ ja erityisesti Nordea kohtasivat laman hyvÀssÀ kunnossa, toisin kuin monessa muussa Euroopan maassa. Dalborg kertoo Nordean tarinan mukaansatempaavasti ja tarjoaa ainutlaatuisen kurkistuksen poikkeuksellisen tapahtumarikkaaseen aikakauteen Suomen ja kaikkien Pohjoismaiden elinkeinohistoriassa.

Hans Dalborg on yksi Ruotsin tunnetuimpia pankkimiehiÀ. HÀn syntyi vuonna 1941 Taalainmaalla ja opiskeli Uppsalan yliopistossa slaavilaisia kieliÀ. Kauppatieteiden tohtoriksi hÀn vÀitteli Tukholman kauppakorkeakoulusta. Yliopistomaailmasta Dalborgin tie vei vakuutusyhtiö Skandiaan, jossa hÀn sittemmin yleni konsernijohtajaksi.

Kun ruotsalainen Nordbanken ja suomalainen Merita vuonna 1997 yhdistyivÀt, Dalborg oli Nordbankenin konserninjohtaja. Valmistautuessaan fuusioon Dalborg opetteli jopa suomen kieltÀ.

Vuosina 2002-2011 Dalborg toimi Nordeassa konsernijohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. HÀnellÀ on vahvat siteet Suomeen ja huomattava tuntemus suomalaisesta pankkimaailmasta ja elinkeinoelÀmÀstÀ.

Hans Dalborg lukee ahkerasti laadukasta kaunokirjallisuutta ja tietokirjoja. HÀn on ollut myös Tukholman Kuninkaallisen oopperan hallituksen puheenjohtaja.


Free Download "Vastuun ihana taakka" PDF ePub Kindle